Pioneer RMX 1000

MAAK JE DJ SET COMPLEET MET DE PIONEER RMX 1000

Pioneer zet een nieuw stempel op pro-DJ-apparatuur, met de ontzagwekkende Pioneer RMX 1000. Met een totaal nieuwe visie op en omgang met effectors en samplers, bestaat de Pioneer RMX 1000 uit drie systemen: bewerkingssoftware, innovatieve hardware en VST- en AU plug-ins. Bij All Star Entertainment hebben ze als één van de weinige bedrijven in Nederland dit apparaat in de verhuur als service aan de TOP DJ’s en party-organizers die bij ze huren. Zo wordt het een ” DJ Set Deluxe “.  Ook de Allround DJ’s en Club DJ’s draaien met een Drive-In Show graag met een Pioneer RMX 1000.

Technologische innovatie zit in het DNA van Pioneer. Alleen Pioneer kon dus een remix-station als de RMX1000 ontwikkelen waarmee je niet alleen effecten toevoegt aan je mix, maar ook nieuwe beats en sounds kunt creëren en gepersonaliseerde samples kunt aanwenden. En dankzij de Quantize functie, zullen ze altijd in lijn met je set zijn!

De Pioneer RMX 1000 faciliteert alle mogelijkheden van studio-effecten en beatboxes, met de combinatie van pro-DJ apparatuur. Intuïtieve features van paradepaardjes van Pioneer – zoals de Isolator FX van de DJM2000, de X-Pad van de DJM900 en multiple TX chaining van de EFX1000 – zijn doorontwikkeld en samengebracht in deze nieuwe unit.

Om deze concepten nog verder te vereenvoudigen maakt de Pioneer RMX 1000 gebruik van intuïtieve DJ ‘controls’ om verschillende parameters te manipuleren. Elk effect is ontworpen om op een totaal unieke manier te werken met de interface, voor resultaten die eerder alleen mogelijk waren met uren studiowerk of robot-achtige vaardigheden

Hoewel het apparaat ongelooflijk eenvoudig te bedienen is, kunnen dj’s nog steeds een volstrekt uniek geluid creëren met Pioneer remixbox bewerkingssoftware. Dankzij remixbox kunnen dj’s de Pioneer RMX 1000 hardware volledig aanpassen aan hun eigen stijl en eigen sample banks inladen !

En door de instellingen op een SD-kaart op te slaan kunnen dj’s hun eigen gepersonaliseerde DJ rig met zich meenemen, waar ze ook optreden. Als klap op de vuurpijl is Pioneer voornemens om instellingen en samples van internationaal bekende dj’s te uploaden naar de website zodat DJ’s zichzelf een voorsprong kunnen geven.

Door de Pioneer RMX 1000 als een USB-controller voor de inbegrepen RMX1000 VST en AU plug-ins te gebruiken, wordt hetzelfde, trefzekere gevoel van studio DJ mixes bereikt, zodat uren van studioproducties bewerken voorkomen kunnen worden.

Meer informatie ontvangen?

Belangrijke kenmerken van de Pioneer RMX 1000:

1. Clubwaardig en volledig te customiseren remix station 
De Pioneer RMX 1000 is de ultieme multifunctionele eenheid die gebruikt kan worden met mixers, CDJ’s en laptops in de DJ booth, of met een pc in de studio voor recording en produceren.

De Pioneer RMX 1000 biedt met zijn aanpasbare instellingen een flexibiliteit die nog nooit eerder in hardware vertoond is. De regelparameters kunnen volledig worden aangepast met behulp van de remixbox software die wordt meegeleverd.

De hardware biedt drie manieren om de instellingen te openen. ‘Standaard’ activeert de intuïtieve fabrieksinstellingen. En ‘Gebruiker’ instellingen kunnen worden opgeslagen op het apparaat of op een SD-kaart worden meegenomen naar je gig – je prikt simpelweg je SD-kaart in om onmiddellijk toegang tot je persoonlijke configuratie te krijgen. En Pioneer is van plan om instellingen van internationaal gerenommeerde dj’s als Chuckie, Kissy Sell Out, Kutski, James Zabiela, Doorly en Laidback Luke beschikbaar te stellen voor DJ’s om te downloaden.

DE INTUÏTIEVE CONTROLS VAN DE PIONEER RMX 1000 VERDEELD IN VIER CATEGORIEËN:

Scene FX
• Met de Scene FX jog kunnen dj’s tracks samenstellen of ontleden door het combineren van tien soorten effecten.
• Gebruik het bovenste gedeelte om samen te stellen, door het toevoegen van effecten zoals Noise, Echo en Spiral Up en het onderste deel om te ontleden met effecten als Crush Echo, Spiral Down en Reverb Down.
• Draai de centrale knop van ‘wet’ naar ‘dry’ om de toonhoogte en intensiteit aan te passen van het effect dat in gebruik is.
• Bovendien scheppen twee sub-parameter knoppen de mogelijkheid om de Tijd en Resonance parameters te manipuleren voor nog meer karakter.

Isolator FX
• De isolators zijn overgenomen van Pioneer’s high-end DJM-1000 mixer en laten dj’s het ritme en timbre van de input veranderen met behulp van hi-, mid-en lage-frequentiebanden.
• Bovendien zijn drie effecten geladen in de jogs voor nog meer flexibiliteit: Cut/Add, Trans/Roll and Gate/Drive.

X-Pad – met exclusieve Pitch control
• DJ’s zullen staan te popelen om met de Pioneer RMX 1000’s X-Pad te kunnen werken. De touch-sensitive X-Pad is ontstaan vanuit het paradepaardje van de Pioneer mixers, de DJM-900nexus, en bereikt een nieuw niveau van vernuft op de RMX 1000.
• DJ’s kunnen direct aan de slag met drum samples door te tikken op de individuele sample knoppen (Kick, Snare, Clap en Hi-Hat), of met behulp van de X-Pad de samples ‘te rollen’ (herhalen) op verschillende snelheden.
• DJ’s kunnen hun eigen beats en arrangementen onderweg opnemen door over te schakelen op Overdub, gebruik dan Roll en Mute om elk sample te manipuleren in een verscheidenheid van indrukwekkende combinaties.
• De Quantize-knop verschuift elke sample pad tap naar de dichtstbijzijnde beat, zodat DJ’s altijd de juiste timing hebben.
• En voor echt unieke optredens kun je tot 16 samples opslaan verdeeld over 4 sample banks, die je direct op kunt roepen en kunt manipuleren tijdens de live-performance.
• Voor een ongekende flexibiliteit onderweg kunnen dj’s de sample banks bewerken via remixbox en zelfs aanpassen tijdens het draaien.
• Alsof dat nog niet genoeg is, kun je met de exclusieve Pitch knop op de Pioneer RMX 1000 de pitch veranderen om nog meer karakter toe te voegen aan elke herhalende beat.

Release FX
• Met de Release FX kun je eenvoudig, naadloos en snel complexe effect combinaties afsluiten en naar de originele track terugkeren.
• Dankzij drie standen met drie aanpasbare snelheden – Spin Back, Echo en Break kun je kiezen hoe je terug wilt keren naar de normale weergave.
• Voor nog meer flexibiliteit hoef je het betreffende effect niet helemaal af te sluiten; je kunt de effecten even tijdelijk verlaten en er weer naar teruggaan door de zeer gevoelige Release switch te gebruiken. Of je kunt de originele track helemaal uitzetten, zodat alleen de gebruikte effecten worden gehoord.

2. Volledig te customiseren met de speciaal ontworpen remixbox software
De remixbox software is ontworpen door Pioneer exclusief voor de RMX 1000 en maakt het voor DJ’s mogelijk mind-blowing sets voor te bereiden – terwijl de hardware ook nog veel ruimte laat voor spontaniteit bij het optreden zelf.

En DJ’s kunnen gebruik maken van de software om de functies van het apparaat te wijzigen en de parameters te wijzigen voor een echt persoonlijke DJ-ervaring. Door met de muis over de virtuele Pioneer RMX 1000 in remixbox te bewegen, kunnen dj’s functies bewerken, parameters wijzigen of effecten op de hardware zelf aanpassen.

3. Eerste DJ-dedicated controller voor Virtual Studio Technology / Audio Units
Als eerste VST/AU-controller gericht op de dj-industrie brengt de Pioneer RMX 1000 de bruikbaarheid van hardware de opnamestudio binnen handbereik.
Door de unit eenvoudigweg op een laptop aan te sluiten, kunnen dj’s en producers de specifieke bedieningselementen van de Pioneer RMX 1000 gebruiken om de functies van de VST/AU te manipuleren.
Als de Pioneer RMX 1000 via USB op de computer is aangesloten komt elk effect letterlijk binnen handbereik van elke producer aangezien deze te bedienen zijn via de hardware knoppen op de unit.

4. Andere kenmerken van de Pioneer RMX1000
• Hoogkwalitatief sound design vermindert de ruis voor helder en zuiver geluid.
• De Quantize-functie kan in elk stadium van het afspelen of het produceren gebruikt worden voor realtime muziekanalyse en automatische synchronisatie van de beat.
• NIEUWE Auto BPM-functie meet en volgt automatisch het tempo van de muziek.
• USB-MIDI-aansluiting : de Pioneer RMX 1000 kan gebruikt worden als MIDI-controller.
• Het compacte en mooi gestroomlijnde design maakt de Pioneer RMX 1000 uiterst draagbaar – en doet hem perfect passen in elke dj-opstelling.

 

8.7 / 10 ( 9 votes )

Gegarandeerd een topbruiloft

Altijd jullie favoriete muziek

Professioneel licht en geluid

Persoonlijke service en advies