Whisky proeverij of whisky nosing

De fun whisky proeverij of whisky nosing

Whisky proeverij of whisky nosing met Meesterschenker Fritz Harig

Vrolijke Meesterschenker Fritz Harig…..

Ondanks dat het een whisky proeverij heet gaat het bij een whisky proeverij daadwerkelijk om een whisky nosing. Wanneer je namelijk écht zou gaan proeven met pure whisky zijn je smaakpapillen direct verlamd door de alcohol en komt er van het proeven van whisky niet veel meer terecht. Daarnaast is het veel leuker om de whiskyproeverij tot het einde vol te houden. Dan steek je er het meeste van op. Je gaat met je neus op ontdekkingsreis door whiskyland en zult erachter komen dat elke whisky een eigen nationaliteit en samenstelling heeft. En wees niet bang; wanneer je er eentje gevonden hebt die in de smaak valt drink je die gewoon leeg en eventueel neem je er nog zo één. Gezellig toch?

Whisky proeverij of whisky nosing op locatie

Goed ruiken is belangrijk………

Whiskies uit traditionele whiskylanden zoals Schotland, Ierland, Canada en Amerika kunnen tijdens een whisky proeverij of nosing worden geproefd / geroken, maar ook whiskies uit Japan ( inmiddels een groot whisky producerend land ) of zelfs Friesland – waar ook een malt whisky vandaan komt – zijn prima thuis op een whisky proeverij. O.l.v. Meesterschenker Fritz Harig weet je razendsnel het neusje van de zalm voor wat whisky betreft. De whisky proeverij zal zo worden samengesteld dat hij precies bij de kennis en interesse van de deelnemers past. Geen lange slaapwekkende saaie verhalen, maar opwekkende anekdotes met grappige wist-je-datjes en natuurlijk veel ruiken en proeven. Zo ziet een op maat gemaakte whisky proeverij met deze Meesterschenker er uit.

Wat voor whisky proeverij wil je ?

Je kunt ervoor kiezen om een whisky proeverij over een bepaald land te houden, over een type whisky – bijvoorbeeld een malt whisky proeverij of een bourbon whisky proeverij –  een whiskyproeverij met whiskies uit een bepaalde prijsklasse of een whisky proeverij van een bepaalde importeur. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een reeks whiskies te gaan proeven die in smaak, geur en complexiteit oplopen; de eerste whisky is dan het eenvoudigst en de laatste de meest complexe in de reeks. Dat kan zelfs een oplopende reeks zijn van hetzelfde merk whisky. Meesterschenker Frits legt je haarfijn uit waarom de ene whisky beter bij een bepaalt gerecht of smaak past dan de andere.

Neem contact op voor de best bruiloft dj