Limoen snijden

Hoe ga je limoen snijden voor Caipirinha

Een limoen

Een erg belangrijk onderwerp bij het maken van de perfecte Caipirinha is de manier waarop de limoenen worden gesneden. Sommige mensen vinden dat het in vieren snijden van een limoen of het in kleine stukjes snijden voldoende is. Anderen vinden dat de juiste manier is om de limoen in de lengte door te snijden, dan het witte midden (bitter) er uit te snijden en om dan de hele halve limoen te gebruiken of om het in kwart stukjes te snijden. Een limoen snijden voor Caipirinha kan dus op vele manieren.

In deze handleiding zal ik mijn persoonlijke manier – en beste manier – beschrijven. Ik heb vele technieken geprobeerd in het verleden, maar deze manier heeft bewezen dat hij de meest effectieve is, waardoor er meer sap en minder bitterheid uit de limoen komt. Pak je limoenen en een scherp mes en ga van start !

Stap 1: Rol de limoen een beetje

Het eerste dat ik over het algemeen doe is de limoen over hard oppervlak te rollen met mijn handpalm. Hierdoor barsten de individuele partjes binnen de limoen open en zal het sap er makkelijker uit komen. Voor de gast ziet het er ook leuk uit. Het is als het ware voor-persen ! Doe het ook niet te lang, anders loopt al het sap over je snijplank wanneer je de limoen doorsnijdt.

Stap 2: Verwijder de onder en boven kapjes

Het bodem- en topgedeelte van een limoen is over het algemeen een dik stuk schil. Hoe dikker de schil, hoe meer olie het bevat, wat bijdraagt aan de bitterheid van het drankje. Door het bodem- en topgedeelte te verwijderen ben je er zeker van dat je limoen een mooie uniforme schil heeft.

Stap 3: Snijd de limoen door in de lengte

Wanneer je limoensap nodig hebt voor een recept gaat er niets boven vers geperst sap, maar het is altijd een gevecht om voldoende sap uit het fruit te krijgen. Het geheim is om hem in de lengte van top naar bodem door te snijden en niet over dwars  door het midden. Je zult zien dat er op deze manier 3 x zoveel sap uit de limoen komt. De andere reden waarom je een limoen in de lengte moet doorsnijden wordt duidelijk in de volgende stap.

Stap 4: Verwijder het witte middengedeelte van de limoen

Limoen snijden voor Caipirinha Snijd de witte kern eruitHet witte middengedeelte van de limoen moet altijd worden verwijderd, omdat dit bitter is. De beste manier om dit te doen is door met een scherp mes een soort V-snede te maken. Nu begrijp je waarom de limoen in de lengte moet worden doorgesneden. Wanneer hij overdwars was doorgesneden was het onmogelijk  geweest om dit membraan – dat de partjes bijeen houdt – te verwijderen.

Stap 5: Snijd de limoen in stukjes

De laatste 4 stappen….

Nu we een halve limoen hebben, wordt het tijd om hem om te draaien om hem in stukjes te snijden. Ik maak altijd 5 snedes. Nu komt de truc: Snijd niet helemaal door tot op de snijplank. Laat de schil onderaan aan elkaar zitten. Dit zal je erg helpen tijdens het muddlen. Als je het namelijk helemaal doorsnijdt krijg je allemaal losse stukjes limoen die alle kanten op schieten in het glas. Het wordt zo veel moeilijker om al het sap er uit te persen.

Dit is mijn manier om een limoen te snijden voor een Caipirinha. Geniet ervan !

Zo ziet een perfecte Caipirinha eruit. . . . . ook voor op je bruiloft !

Hier zie je hoe je het best limoen partjes snijdt voor op ‘n glas.

9.8 / 10 ( 44 votes )

Gegarandeerd een topbruiloft

Altijd jullie favoriete muziek

Professioneel licht en geluid

Persoonlijke service en advies