Bel direct
via Whatsapp
dansspelletjes voor de kinderen door de bruiloft dj

Dansspelletjes; waarom hier?

De pagina met dansspelletjes is ooit gemaakt omdat ze bij All Star Entertainment altijd creatief zijn en in oplossingen denken. Als bedrijf richtten ze zich hoofdzakelijk op Bruiloft DJ Shows, Beurs DJ opdrachten en Bedrijfsfeest DJ boekingen. Totdat er een crisis kwam en er ineens veel minder getrouwd werd en sowieso minder werd feestgevierd. Toen werd er snel geschakeld en werd er ingezet op kinderdisco’s en kinderfeesten.

Met deze Dansspelletjes is een Kinderdisco nóg leuker

Dansspelletjes voor tijdens de kinderdisco met een kinder DJ zoals Kids DJ Jack vind je op deze pagina. Alle vriendjes en vriendinnetjes vinden die dansspelletjes geweldig. Het is nog mooier wanneer er op de Kids Disco met z’n allen dansspelletjes worden gedaan. Ze huppelen dan niet zómaar wat rond, maar moeten goed nádenken bij wat ze doen. Dus tijdens het vermaak op het verjaardagsfeestje steken ze ook nog eens een keer iets op.

Meer informatie ontvangen?

  Contactgegevens

  Aanvullende informatie


  Gebruik muziek bij de dansspelletjes

  Maar het belangrijkste doel van de dansspelletjes is lol maken zonder dat de kinderen ruzie krijgen of gaan huilen omdat ze eventueel verloren hebben. Bij alle dansspelletjes gebruik je muziek; bijna elke soort muziek is bruikbaar. Overdrijf het niet met de dansspelletjes, maar kijk maar wat ze willen terwijl het feestje bezig is. Om de kinderen tijdens een bruiloft te vermaken overleg je het beste met de bruiloft DJ.

  Hieronder staan een aantal dansspelletjes voor je

  Wanneer je zelf óók leuke dansspelletjes weet of zelf hebt bedacht, zou het leuk zijn voor andere ouders dat die joúw danspelletjes ook kunnen doen. Stuur daarom ook joúw danspelletjes d.m.v. de contactknop aan de linker kant van deze pagina naar de webmaster. Dan zal hij er voor zorgen dat ook deze favoriete dansspelletjes op de pagina worden gezet. Het zou leuk zijn wanneer er steeds maar weer nieuwe dansspelletjes bij zouden komen. Dansspelletjes voor iedereen en elk feest !

  “STOP en DANS”

  Alle kinderen staan op hun eigen plek. Wanneer de muziek wordt gestart, dansen ze zoals ze willen, maar wanneer de muziek stopt, moeten ze direct stil staan in hun laatste houding. Degene die nog beweegt is af. Je kunt de groep kinderen ook verdelen in 2 groepen; een groep kinderen die bezig is met dit spelletje en een groep die langs de kant staat en goed oplet of de eerste groep het wel goed doet. Een extra variatie is het op een bepaalde manier stilstaan; in plaats van ‘gewoon’ stilstaan, moeten ze stilstaan als een standbeeld, maar dan met een bepaalde gevoelsuitdrukking, zoals : stoer, kwaad, bang, verliefd, verdrietig, vrolijk. Een andere manier is om bij het stoppen van iedereen een bepaalde houding te verwachten zoals : zittend, liggend, staand, op handen en voeten, op 1 been etc.. Mochten er nog 2 kinderen over zijn kun je ze allebei zo hard laten dansen als ze kunnen OF in ‘slow motion’ laten dansen. Degene waarvan de andere kinderen vinden dat die het het beste heeft gedaan, heeft gewonnen.

  “De Lichaams Dans”

  Weer staan de kinderen op hun eigen plek. Wanneer de muziek start, beginnen ze te dansen, maar tijdens het dansen krijgen ze allemaal opdrachten die ze zo goed mogelijk moeten uitvoeren. Zoals: Dans alleen met je hoofd, alleen met je armen, met je rechterbeen, je wijsvinger, je billen, je ogen.
  Je kunt ze dit ook bijvoorbeeld alleen zittend laten doen of alleen staand. Een ander variatie is om ze deze opdracht ‘als een robot’ te laten uitvoeren of ‘in slow motion’.

  “Dans met Samenwerkingsopdrachten”

  Weer krijgen de kinderen een opdracht die ze zo goed mogelijk moeten uitvoeren. Alleen is het deze keer in meer in groepsverband, zoals :  je mag niemand aanraken, je moet rollend over de grond dansen zonder iemand aan te raken, met z’n 2-en dansen met de handen of voeten tegen elkaar aan, dansen in een kring, dansend in een groter of kleiner wordende kring of zelfs in polonaise ! Dit kun je combineren met de ‘Stop en Dans’.

  “De 4 Muren Dans”

  De kinderen dansen in het midden van de ruimte. De 4 muren hebben allen een nummer (van 1 tot en met 4). Elke keer wanneer je een nummer roept, gaan ze naar de muur met dat nummer. Stapje verder: Bij elk nummer hoort niet alleen een muur, maar ook een bepaalde beweging, zoals ‘springend naar muur 1, rennend naar muur 2, slowmotion naar muur 3, kikkerend naar muur 4. Mogelijkheden te over: tijgeren, huppelen, achteruit lopen, hinkelen. Je kunt van de nummers ook een actie maken, zoals: 1 = maak in slowmotion een kring, 2 = maak rennend een rij, 3 = verdeel je al springend in gelijke groepjes, 4 = maak al kruipend tweetallen.

  “Wie heeft ‘t verzonnen?”

  De kinderen zitten in een kring terwijl er 1 buiten het lokaal of de zaal staat. 1 kind binnen de groep wordt aangewezen om dansbewegingen te verzinnen; deze moeten de andere kinderen even oefenen en zo proberen uit te voeren alsof ze het zelf verzonnen hebben. Dan wordt het kind dat buiten stond binnengeroepen en gaat in het midden van de anderen staan. De kinderen beginnen nu te dansen (en voeren dus de bewegingen uit die ‘de hoofddanser’ heeft verzonnen) en het middelste kind moet nu raden wie van hen degene is die de bewegingen oorspronkelijk heeft verzonnen. Hij of zij mag 3 keer raden en hierna is weer een ander aan de beurt.

  Stoelendans Danspelletjes

  Stoelendans is al een heel oud dansspelletje, maar altijd leuk ! Er staat net één stoel te weinig voor het aantal deelnemers. Alle deelnemers lopen rond de, naar buiten staande stoelen. Er speelt muziek. Zodra de muziek stopt moet iedereen zo snel mogelijk op een stoel gaan zitten. Er zal één afvaller zijn. Dan wordt er een stoel verwijderd en de muziek speelt weer. Dit gaat door tot er nog maar 1 speler over is. Ook Opa’s en Oma’s en Ooms en Tantes kunnen hier aan mee doen. Nog méér lachen… Hier zijn nog een paar varianten op de standaard stoelendans.

  • Er is zoals altijd één stoel minder neergezet dan het aantal deelnemers. Zolang de muziek loopt danst of loopt iedereen rond de stoelen. Zodra de muziek is gestopt, moet iedereen zo snel mogelijk een lege stoel zoeken. Degene die geen stoel heeft gaat bij iemand op schoot. Het spel gaat verder, maar nu met één stoel minder. Uiteindelijk zal de hele groep op één stoel moeten proberen te zitten.
  • Een andere variant kan gebruikt worden indien er mensen in een rolstoel meespelen. Zij worden geduwd door iemand en de duwer moet vasthouden aan de rolstoel bij het gaan zitten. De rolstoel kan hierbij soms hinderen bij het snel bereiken van een vrije stoel of gebruikt worden voor het blokkeren van andere deelnemers.
  • Bij de laatste twee deelnemers, – waar er nog maar één stoel nog over is -, kan een natte spons of slagroom op de stoel worden gelegd. Dan heb je wel gewonnen, maar heb je óók een natte broek… alle kinderen zullen de “winnaar”uitlachen.
  • Het is leuk om een heleboel kleine prijsjes te hebben zodat elk kind wel iets wint.

  Limbo Dansen Dansspelletjes

  Dans de Limbo op je kids disco feest: 2 Kinderen houden een crêpepapiere lint vast (maak dit door een strook van ongeveer 3 cm van een rol crêpepapier af te knippen), de anderen moeten daar “Limbo Dansend” onderdoor. Degene die het laagst kan heeft gewonnen. Als het lint breekt is de limbodanser af. Het kan ook zo: Twee personen houden een lat op de zelfde hoogte vast. Alle deelnemers staan in een rij voor de stok. Ze moeten door hun knieën te buigen en achterover te leunen onder de stok door lopen zonder dat ze deze aanraken. Raakt iemand de stok aan dan ligt hij er uit en moet hij of zij even wachten. Is iedereen aan de beurt geweest, dan gaat de stok een paar centimeter naar beneden. Dit is een leuk spel voor alle leeftijden. Het gaat het best als je er leuke opzwepende muziek bij aan hebt staan. Die heeft een goede Kinder DJ natuurlijk altijd bij zich.

  Ballonnendans Dansspelletjes

  * Welk stel kan het langst een ballon tussen beide lichamen of een sinaasappel/tennisbal tussen de voorhoofden, zonder de handen te gebruiken, omhoog houden.
  * Alle spelers binden met een stuk touw een ballon vast aan hun rechtervoet. Terwijl de disco muziek speelt, dansen de spelers in het rond en proberen de ballonnen van de andere dansers stuk te trappen en hun eigen balonnen goed te beschermen. Elke speler die na het stoppen van de muziek nog een hele ballon heeft krijgt een punt.
  * Laat een ballon rond gaan, of meerdere. Wanneer de muziek stopt is degene die de ballon in z’n hand houdt af. De ballon moet wel gewoon aangepakt worden en niet worden weggeslagen.
  * Doe een ballon tussen 2 kinderen in en laat ze om elkaar heen draaien zonder dat de ballon valt.
  * Laat de ballon tussen de benen door doorgeven. Vul hem eventueel met water. Een nog leuker dansspelletje.

  Chat openen
  Hoi,

  Kunnen we je helpen?