Kinderfeestje Tips voor een kinderfeest

Kom regelmatig terug op deze kinderfeestje tips pagina als je kleine kinderen hebt. Wie weet staan er binnenkort weer meer tips voor een kinderfeestje.

Kinderdisco

Kinderfeestje TIPS 1: Waarom niet – om de kosten te drukken – een gezamelijk dansfeestje met een vriendje of vriendinnetje die rond dezelfde tijd jarig is als jouw kind. Voor de kinderen is zo’n kinderdisco nét zo leuk en misschien nóg wel leuker ! Er komen dan misschien ook wel meer kinderen, wat alleen maar goed is voor de sfeer !

Kinderfeestje TIPS 2: Schrijf het mobiele telefoonnummer van de ouders op zodat je ze kan bereiken in het geval er iets is gebeurd of dat het kind naar huis wil.

Kinderfeestje TIPS 3: Plak een sticker met de naam van de kinderen op ieder kind zodat de Kids DJ de namen weet. Hierdoor wordt het kinderfeest nog leuker en persoonlijker. Hiernaast zie je een voorbeeld van zo’n naamkaartje dat je kunt gebruiken.

Kinderfeestje TIPS 4: Wanneer je ballonnen op de (dans)vloer laat rondslingeren gaan de kinderen er mee voetballen en elkaar slaan met de ballonnen…….ze worden compleet gek. Het is beter de ballonnen aan de muur of het plafond vast te maken en elk kind één of twee ballonnen mee te geven als ze weg gaan aan het eind van het kinderfeest.

Kinderfeestje TIPS 5: Vergeet niet om je camera of telefoon volledig op te laden. Je wilt toch niet per ongeluk zo’n onvergetelijk moment missen.

Kinderfeestje TIPS 6: Bind een Helium Ballon aan de stoel van de jarige en plaats de stoel wanneer de hapjes komen in het midden van de feesttafel. Dit zal de jarige zich nog specialer laten voelen en alle vriendjes en vriendinnetjes zitten om hem of haar heen op het kinderfeest.

Kinderfeestje TIPS 7: Zorg er bij dansspelletjes voor dat iedereen een prijsje wint…….dan zijn er geen teleurgestelde gezichtjes.

Kinderfeestje TIPS 8: Geef tussen de spelletjes door de hapjes als poffertjes of de knakworstjes of patat. Dan kunnen ze even uitrusten en zullen ze iets minder fanatiek worden.

Kinderfeestje TIPS 9: Maak een grote emmer met aanmaak limonade klaar en doe daar lange  rietjes in met stickers of vlaggetjes met de namen van de (kinder) feestgangers erop. Zo heb je geen omvallende glazen of bekers. Je hoeft ook niet steeds bij te vullen of hebt een lading pakjes nodig. De kinderen vinden dit fantastisch, want ze kunnen zoveel drinken als ze willen. Dorstig zijn ze in ieder geval van al dat dansen op het kinder disco feestje.

Kinderdisco TIPS 10: Geef de kinderen aan het eind van het feest een herinnering (foto) mee of bijvoorbeeld een disco-dans diploma. Dat is iets om naar uit te kijken en zo blijft het feest tot het eind leuk ! Het Disco-Dans Diploma kan ook voor je worden verzorgd.

Kinderfeestje TIPS 11: UITNODIGING
Knip voor de uitnodigingen van het disco kinderfeestje thuis grote sterren uit en laat de jarige job er allemaal plaatjes op plakken van zangers en zangeressen. De plaatjes haal je van internet of knip je uit tijdschriften. Op de achterkant schrijf je de uitnodiging.

Kinderfeestje TIPS 12: Laat de kids hun favoriete kindermuziek opschrijven. Op deze website staat daar een handige lijst voor. Je kunt ook kijken op de pagina van de Tros Kids Top 20 om alvast een idee te krijgen welke muziek nu hip is voor een kinderdisco .

Kinderfeestje TIPS 13: Haal wat kleine prijsjes zodat die kunnen worden uitgedeeld tijdens de Kids Disco. Vanzelfsprekend kan dat ook voor je verzorgd worden.

Kinderfeestje TIPS 14: Probeer niet teveel te plannen, het is vaak veel leuker als dingen spontaan gebeuren.

Kinderfeestje TIPS 15: Laat de kinderen in een kring zitten rond de tafel. Terwijl de muziek speelt gaan de kadootjes rond door de kring. Het kadootje wat op het moment dat de muziek stopt bij de jarige is wordt uitgepakt. Degene van wie het kadootje was daat uit de kring en kan worden geschminkt of krijgt alvast een stuk taart. Als de muziek weer begint gaan de kadootjes weer draaien.

Kinderfeeestje TIPS 16: Wees niet bang om het programma ter plekke aan te passen als het anders loopt dan je had gepland! Vaak willen kinderen juist iets anders dan jij had gepland. Dan willen ze hun eigen spelletjes bedenken en niet doen wat jij bedacht had. Ga hier vooral in mee – volg de kinderen in plaats dat zij jou moeten volgen. Hanteer het motto: ‘Go with the flow’, en ga soepel mee in de richting die de kinderen aangeven. Dan zal de betrokkenheid het grootste zijn, en hebben ze het het meeste plezier. Jammer van je voorbereiding …. ; – ),maar wél blije kids !

Kinderfeestje TIPS 17: Laat het feestje niet langer duren dan zo’n 2½ tot maximaal 3 uur. Daarna verliezen ze hun aandacht en gaan ze aan elkaar lopen trekken en duwen.

Meer informatie ontvangen?

Gegarandeerd een topbruiloft

Altijd jullie favoriete muziek

Professioneel licht en geluid

Persoonlijke service en advies